top of page

Jeroen Verheul de Kievit aka ContraMestre Rouxinol begon capoeira als tiener in de jaren 90 in Rotterdam. Hij is leerling van Mestre Araminho van de groep Aldeia Capoeira en beoefend capoeira inmiddels meer dan 25 jaar. Met zijn huidige graduatie is hij een van de hoogst gegradueerde leraren van Nederlandse afkomst. In 2001 ontving hij reeds de leraar graduatie (graduado) en een jaar later begon hij met lesgeven op de leslocatie van zijn leraar. In 2004 begon hij met het geven van capoeira workshops op diverse scholen in in Nederland en met het verzorgen van capoeira muziekworkshops.
Van 2005 tot 2013 was hij sportdocent capoeira in het sportgebouw van de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Aan dezelfde universiteit studeerde hij onderwijs en ontwikkelingspsychologie wiens inhoud hij toepast tijdens zijn capoeira lessen aan kinderen en volwassenen.
Inmiddels heeft ContraMestre Rouxinol de graduatie corda marrom en de titel ContraMestre, sinds 2016.

ContraMestre Rouxinol heeft zijn eigen bedrijf Rouxinol Capoeira en is voorzitter van de stichting: The Capoeira Foundation The Netherlands. Hij geeft naast algemene capoeira workshops ook lezingen over facetten van capoeira en workshops voor team-building, weerbaarheid en communicatieve en psychomotorische ontwikkeling.

Hij is 11 keer naar Brazilië geweest om te trainen en zich verder te verdiepen in capoeira door oude capoeira meesters daar te interviewen. Hij is auteur van 6 boeken gerelateerd aan capoeira, schreef diverse capoeira liedjes en is de eigenaar van 1 van de grootste capoeira archieven in de wereld met duizenden boeken, DVDs, LPs, CDs en andere items gerelateerd aan de Afro-Braziliaanse cultuur.

Voor enkele voorbeelden uit dit archief zie het archief van:

www.aldeiacapoeira.com


 

bottom of page